Amerikanske forskere har funnet ut at Yoga ikke bare er en treig måte å trene på – det skal visstnok være svært effektivt også!

Yoga skal altså være en fin måte å komme seg ned i vekt på og faktisk kunne holde seg der. Der er dette forskerne har funnet ut og dette er interessante nyheter. Undersøkelsen er som alt annet i USA – grandios – og er en langtidsstudie av 15.000 kvinner og menn i alderen 53-57 år som har blitt fulgt gjennom 10 år. Av forsøkspersonene som bedrev tiden med yoga en eller flere ganger i uken ble resultatet et gjennomsnittlig vekttap på 2,6 kilo over den samme perioden. De som ikke drev med yoga la faktisk å seg så mye som 6,5 kilo i gjennomsnitt.

Dette innebærer at yoga ikke kan ses på som noen skikkelig fatburner, men at man fint kan holde vekta nede samtidig som musklene aktiveres på en flott måte.

I ‘The American Journal of Lifestyle Medicine’ kommer det frem at forsøkspersonene som driver med denne formen for aktivitet blir bevisste sin egen kropp på en meget god måte, og dette kan også ha en innvirkning på inntaket deres av mat og at de tenker over hva de putter i munnen.

Det finnes naturligvis mange forskjellige typer yoga, og man har noe som heter Ashtanga yoga, som er både litt hardere og kjappere, og denne formen vil være mer effektiv enn den roligerere varianten vi kjenner så godt.

Hvis du er lei av tredemølla og ønsker litt mer bevegelighetestrening vil derfor yoga være et ypperlig alternativ som vil jobbe for en sunn kropp over lang tid.

I videoen under ser du en introduksjonsvideo av Ashtanga Yoga som du kan benytte deg av hjemme i huset ditt hvis du ønsker. Det eneste du trenger er et gulv og en litt behagelig treningsmatte. Bruk TV’en som medium og ta stuegulvet fatt!

Ashtanga Yoga