Har du hørt om begrepet ‘Vinduskonvoluttangst’? Dette er et begrep som finnes i flere forskjellige former og ord, og omhandler kort og godt at man er engstelig for å få vinduskonvolutter i posten – i den frykt at de inneholder høye regninger. Verre enn dette er det egentlig ikke, og i all hovedsak er det et ord som brukes med humor av folk som er lei av å få regninger i posten. For mange er dette imidlertid en slags reell angst som kommer som en naturlig følge av dårlig og/eller ustrukturert økonomi. Har man dårlig økonomi og dårlig kontroll over pengeflyten vil vinduskonvoluttene nærmest fremkalle en slags panikk i mange, og dette resulterer ofte i at konvoluttene ikke åpnes i det hele tatt. Resultatet av dette igjen er at man får enda flere vinduskonvolutter med andre logoer på, og dette er et skikkelig sterkt varsel om at noe er alvorlig galt i forhold til din økonomiske situasjonen.

Ubetalte og store kredittkortregninger kan gjerne fremkalle denne lidelsen, og her er det enkelt og greit bare å ta rev i seilene like godt først som sist. Refinansier hele greia, og søk om et forbrukslån hvis dette er det eneste alternativet. Dette er tross alt bedre enn å få inkasso til stadighet, og får du kvittet deg med denne og annen dyr gjeld og samlet den i et større lån kan jeg garantere deg at du vil få kontrollen over situasjonen relativt kjapt. I tillegg til kontroll får du også begynt en strukturert nedbetaling som over en bestemt tidsperiode vil gjøre det gjeldsfri. Har du muligheten er naturligvis et lån gjennom banken din, og da kanskje ved hjelp av et rammelån eller noe lignende, den aller billigste muligheten. Hovedpoenget er imidlertid at det skal bli billigere og mer oversiktlig enn hva det tidligere har vært.

Ta kontrollen over din økonomiske situasjon i dag – og husk å åpne alle regningen du får – selv om de kommer i en vinduskonvolutt!