Mange bedrifter sliter med å kunne tilby sine lesere nettsider som har et relevant og godt innhold, samt sider som er intuitive og brukervennlige. Årsaken til akkurat det kan være forskjellig fra bedrift til bedrift, men at det finnes mange skrale hjemmesider der ute er det liten tvil om. Kanskje er det ønsket om å spare penger som gjør at det ikke satses skikkelig på dette, men en ting skal alle bedrifter som nedprioriterer dette vite: dere må henge med i tiden, for Google har blitt et av de viktigste verktøyene når det kommer til innhenting av informasjon, og når noen lurer på noe om din bedrift så er det nettopp nettsidene de henvender seg til først – og er de dårlige så vil inntrykket de sitter igjen med være det samme om bedriften.

Bakstreverske bedrifter som dette får automatisk et litt dårlig rykte, hvis man skal kunne bruke et slikt begrep. Det er derfor viktig at man tar dette på alvor, og for min egen del kan jeg si følgende: hvis jeg kommer på en nettsiden med dårlig kvalitet tenker jeg automatisk mitt: ‘dette er en bedrift som ikke prioriterer profilering og som ikke henger med i svingene’ – og så snur jeg i nettdøra.

Det finnes mange bedrifter som tilbyr god hjelp på dette feltet og som har en stor portfolio i så måte. Og når det kommer til kostnadene så er ikke de så ille heller. Tiden da det kostet 200.000 kroner for å få en nettportal satt opp er så definitivt forbi, og i dag kan du få et spesialtilpasset nettsted ved å bruke tjenesten Freelancer.com. Der sitter det programmerere fra hele verden og venter for å tjene seg noen tusenlapper, og dette har din bedrift så definitivt muligheten til å utnytte – det handler om vilje, og naturligvis litt om kunnskap.

I videoen under ser du hvorfor nettsidene til din bedrift er så viktig – og dette gjelder også for små bedrifter!