Det er påsketid og en deilig laaang ferie ligger og venter på meg nå. Og du store tid som jeg gleder meg til noen dager med maksimal avslapning, tv-titting, kanskje litt skigåing og trening, samt dugelige mengder med hvitvin!

Det manglet noe i den oppramsingen ikke sant? Boken har jeg nevnt i tittelen allerede, men jeg har et problem i år. Jeg har i lang tid nå pløyd meg gjennom hele Harry Hole-serien til Jo Nesbø, og var veldig fornøyd med den. Dessverre ble jeg for et par uker siden ferdig med den siste boken, Politi, og nå har jeg egentlig ingenting å lese på. Jeg har tenkt litt på de andre bøkene hans, men jeg vet liksom ikke helt om jeg er motivert for det. Etter å ha vært i universet til den alkoholiserte og rett ut sagt meget uheldige politimannen blir det liksom helt feil å starte på en annen krim av den samme forfatteren. Dette tror jeg også mange andre føler på og det kan faktisk bli Nesbøs lille forbannelse.

Så da blir spørsmålet mitt enkelt og greit: blir det bok i påsken i år, eller må jeg nøye meg med påskekrim på TV?

Jeg har sett reklame for en påskekrim som skal starte i dag, uten at jeg i farten kommer på hva den heter, men ut i fra reklamene virket den å være veldig bra! Den har jeg i alle fall satt av tid til å se og da får kidsa værsågod trekke ut av stua!

I går så vi Prey, og den var overraskende spennende og faktisk ganske så bra. Det var en to episoders britisk krimserie som virkelig fikk meg til å sette meg helt fremst i stolen og endte på en feiende flott måte. Så britene kan dette med å lage krim, i likhet med mine klassiske favoritter fra Sverige som f.eks. Beck.

Så krim blir det – enten på den ene eller den andre måten.