Jeg gjorde et lite eksperiment her om dagen etter at jeg så at Næringskomiteen ønsket at flere nordmenn beveger seg inn på aksjemarkedet. Jeg fikset meg en konto hos Nordnet for å gi det en lite forsøk.

Det første jeg kan si: det er vanskelig! Overraskende vanskelig, og jeg holder bare på med småpenger. Det irriterer meg, men jeg har et mål om at jeg skal klare å gå i pluss med dette, men det krever faktisk en god del innsats for å si det rett ut.

aksjer

Å handle aksjer er jo naturligvis mer spennende enn å investere penger i et fond, men når det er sagt: dette er noe jeg også gjør. Og jeg har ingen planer om å bruke store penger på aksjehandling ettersom jeg ikke har noen kunnskap om det og faktisk risikerer å blåse pengene mine. Jeg har satt inn 2000 kroner og så får jeg se om jeg klarer å gjøre noe fornuftig ut av dem. Målet er å tjene et par hundrelapper i første omgang, noe som skulle tilsi en vekst på 10%. Kanskje er det altfor hårete, men det får da bare være.

Å bruke Nordnet var utrolig enkelt, og virkelig noe som kan anbefales hvis du er interessert i dette. Jeg opprettet en såkalt investeringskonto slik at jeg slipper å betale skatt når jeg selger med fortjeneste og ønsker å videreinvestere pengene mine. Skatt tilkommer først når jeg tar pengene ut av investeringskontoen, og dette var veldig bra! Det eneste som tilkommer er formueskatt, men på 2000 kroner blir det vel ikke all verden. Taper jeg penger og velger å gå ut av det så får jeg jo et skattefradrag på 28% i tillegg, men igjen – det er bare noen tusenlapper så inntil videre er det ikke noe å få panikk for. Pr. i dag, etter 2 børsdager, ligger jeg på minus 36 kroner! Ojojoj, for et beløp!

Nå er det ikke slik at jeg har kjøpt aksjer i blinde, og jeg har faktisk holdt meg til anbefalinger, men det er mulig jeg var for sent ute. At jeg traff toppen, men med aksjer er det vel bare én ting som gjelder: å ha is i magen og være tålmodig. Og så får jeg helder bare cashe ut de aksjene som går godt underveis, og bytte dem ut med nye investeringer. Jeg vet lite om det rent tekniske rundt dette, men det blir spennende å se hvordan dette utvikler seg videre.