Årets store norske idrettsbegivenhet er utvilsomt Martin Ødegaard sensasjonelle overgang til selveste Real Madrid. Vi har vært vitne til en kometkarriere ingen trodde kunne være mulig, men den unge drammenseren har altså gjort det helt store og er klare til å spise kirsebær med stjernene.

Unge Ødegaard opplever noe som ingen nordmenn har gjort før ham, og han er den aller første norske spilleren som har blitt signert av Real Madrid. Dette er utvilsomt meget spennende, og det er mange som lurer på når han skal få sin debut sammen med kremen av europeiske fotballspillere – for alle tror at han vil få lukte litt på a-laget så tidlig som i vårsesongen. Det har blitt spekulert i at returkampen i Champions League mot Schalke blir debuet ettersom Real Madrid nedsablet tyskerne med hele 6-1 på bortebane og dermed ikke har noe å tape. Tenk å fått se en nordmann i den legendariske vite drakten på Santiago Bernabeu i Champions League!

Mange vil kanskje hevde at nivået ennå er altfor høyt for Martin Ødegaard og det kan det nok være noe i, men det vet vi jo ikke ennå. Det eneste vi vet er at unggutten har tatt alle nivåer med storm og trillet hatt med voksne menn både i Tippeligaen, på landslaget og ikke minst mot Portugals U19-lag.

Det skal visstnok ha vært Portugal-kampen som skal ha vekket interessen for alvor hos Real Madrid, og det var meget spesielt å se den unge nordmannen herje med sine langt eldre og tradisjonelt sett meget gode portugisiske motstandere. Dette bevisste for alvor at han taklet tempoet, teknikken og at han tok også dette nivået med letthet.

I mellomtiden får vi bare vente utålmodig på hva som skal skje og vi håper at scenen som Real Madrids reservelag vil være en bra utviklingsmulighet for Ødegaard. Castilla, som laget heter, ligger øverst på tredje nivå og kjemper om opprykk til den nest øverste divisjonen i Spania, og dette vil nok garantert være en flott plass for ungutten å blomstre på.

Husk også hvem som er treneren der: ingen ringere enn en av tidenes største fotballspillere; Zinedine Zidane!