Noen ganger er det greit å bare bite i det sure eplet, og dette er kanskje spesielt tilfelle når det kommer til det å eie en hytte.

Hyttedrømmen står sterkt i den norske befolkningen og det er mange som går rundt med en drøm om å eie sin egen hytte – gjerne på fjellet eller ved sjøen. Men alle må være klar over at en hytte er en kostbar investering, og selv om prisen på en slik ikke trenger å være så høy følger det med andre kostnader som man ikke bestandig tenker på – eller vil tenke på. Å leie vil dermed kunne være et alternativ for mange.

En hytte skal for det første kjøpes, og dette er en engangsinvestering som er dyr. Tåler økonomien din enda et lån? Hytten skal også forsikres og dette koster naturligvis mye penger. Kanskje må det også gjøres ting på den i form av oppussing. Kjøper man seg en hytte kjøper man seg også arbeid, og det er mange som oppdager at de faktisk har mer en nok med å vedlikeholde sitt eget hjem. Hytten får derfor ofte lide som en følge av dette og det hele kan ende med at man taper penger på dette.

Som vi nevnte lenger opp i artikkelen kan derfor det å leie seg en hytte fra tid til annen være en annen måte å oppfylle hyttedrømmen på. Man eier den ikke, nei, men man kan få mange hyttovernattinger for den samme prisen som å eie, og man sparer seg i tillegg for masse arbeid og bekymringer. En annen fordel med å leie er at du ikke knytter deg opp til et spesielt sted og dette fører til at du får oppleve flere steder i forskjellige omgivelser. Da kan du få både fjelldrømmen oppfylt mens du neste år har fokus på hytten ved havet. Markedet for utleie er stort og ved å lete litt vil man kunne finne mange alternativer.