Jeg har bestemt meg for å spare penger, og det første skrittet jeg tar i så måte er å betale mindre for de tjenestene jeg betaler for i dag. Det betyr i praksis nedkutting av antallet tv-pakker det betales for (Netflix, HBO og Viaplay) og fjerning av Premier League-abonnementet (har ikke tid til å glane på det).

Hva har jeg spart der hver måned? Rundt 7-800 kroner faktisk, og i løpet av et år nærmere 10.000 kroner. Fantastisk enkelt hva? Dette er bare starten, for i forrige uke gjorde jeg enda et grep: jeg skulle spare strøm, så da gikk jeg rett og slett inn i Google og skrev: oversikt strømpriser.

Deretter tok jeg veien videre inn til Konkurransetilsynets sider og fylte inn opplysninger om bosted, totalt forbruk pr. år, hvordan jeg skulle betale og litt flere småopplysninger. Deretter klikket jeg naturligvis at jeg ville ha spotpris og trykket søk, let eller hva det nå var som stod der. Og vet du hva: kraftselskapet jeg kjøper min strøm fra i dag var naturligvis ikke på topp 20 lista. Så hva gjorde jeg da? Klikket på den øverste og byttet naturligvis. Kanskje sparer jeg noen lapper på dette i løpet av året? Hvem vet, men jeg vet i alle fall at det er fullstendig uaktuelt å betale en krone mer i strøm en hva jeg strengt tatt er nødt til, og dette har jeg nå tatt grep om.

Deretter var det huslånet som stod for tur. Jeg sendte mail til min fantastiske kundebehandler og forklarte at jeg registrerte at det hadde vært en rentenedgang den siste tiden, og om hun derfor ikke kunne fikse meg en bedre rente. ‘Naturligvis’ svarte hun og barberte 0,25% av renten min – i løpet av et år blir det omtrent 6000 kroner. Men så var jeg litt lur da og sa: hold nedbetalingene på det samme nivået som i dag slik at jeg blir fortere ferdig.

Dette skulle jeg tro er en god start, men jeg har flere planer fremover. Jeg skal blant annet endre innkjøpsvanene våre i forbindelse med mathandling og her skal det nå planlegges ukesmenyer med middager slik at det holder med 1-2 handlinger hver uke. Jo flere handlinger jo mer penger går det på alt mulig annet enn det man egentlig har behov for.