Føler du at vi er priviligerte eller at vi faktisk har problemer å hanskes med her i Norge som er alvorlige? Dette er et såkalt et eksistensielt spørsmål jeg flere ganger drøfter med meg selv, men denne gangen tenkte jeg at jeg skulle få det ned på ‘papir’.

Jeg føler at vi ofte diskuterer filleting i mediene og at det i all hovedsak er småting som havner i søkelyset. I dag for eksempel har flere naturvernsinstanser m.fl. skrevet et åpent brev til Krf og Venstre hvor de ber dem om ikke å gå inn for snøscooter kjøring i Norge. Altså at man ikke skal ha løyper til dem som ønsker å bruke tiden sin på dette. Hvorfor ikke? Er det ingen andre miljø- og naturspørsmål som hadde kunne trengt litt mer oppfølging enn akkurat dette?

Vi er heldige i Norge. Vi bor godt og vi har det bra, vi får dekket helsebehovene våre, om det så måtte omhandle rus eller andre sykdommer. Hva er det egentlig vi har å klage over? Vi har lave renter og forholdsvis lav arbeidsledighet, selv om det skjer ting der også nå. Vi har penger i lommeboka og et stort oljefond som skal se til at vi har det vi trenger også i fremtiden. Har vi noe å klage på egentlig? Vi er ikke i direkte krig med noen og bor i et demokratisk og fredelig land.

Æsj. Dette ble rotete men du skjønner forhåpentligvis hvor jeg skal. En av hovedsakene på Dagbladet nå er at Julie Brodtkorp har blitt forlovet og at hun ble fridd til i skiløypa av kjæresten sin. Herregud altså, er det slik vi ønsker å bruke spalteplass på? Har vi ingenting viktigere å diskutere? Vi fikk fantastiske klimanyheter for noen uker siden som kunne fortelle om at CO2 utslippene har flatet ut, men dette er på en måte druknet og blitt litt glemt igjen. Det kan Norges Naturvernforbundt fokusere på heller.