Du har garantert hørt det før: du må huske å ta med deg kredittkortet på ferie! Jadda, jadda, jadda det stemmer nok bra at det er smart, og jeg gjør det hver eneste gang. Så langt har jeg vært forskånet for uhell, såvidt jeg vet, og dette ‘såvidt jeg vet’ er egentlig det som har gjort slik at jeg skriver dette innlegget.

Jeg leste nylig en artikkel om dette temaet og fikk meg en såkalt a-ha opplevelse. Ikke det at jeg begynte å synge Take On Me, men du skjønner sikkert hva jeg mener. Da jeg leste artikkelen som jeg med et uhell snublet over var det noe der som fanget interessen min: regnskap. Å bruke kredittkortet ville gi meg en veldig god oversikt over hva jeg hadde brukt penger på, og dette hadde jeg i grunn ikke tenkt over tidligere. Jeg har jo naturligvis kikket lett over regningen når jeg har kommet hjem fra tidligere turer, men jeg har aldri gått det skikkelig etter i sømmene.

Men for å kunne gjøre det må jeg jo ha noe å sammenligne med, og det betyr kort og godt at jeg må ta vare på alle kvitteringene jeg år når jeg bruker kortet. Disco! Og dette gjorde jeg nå nylig. Da jeg kom hjem fant jeg frem alle krøllete kvitteringer og sammenlignet dem med fakturaen jeg fikk fra min kjære bank. Denne gangen stemte faktisk alt ned til siste øre, og da var det bare å cashe ut regningen umiddelbart. Veldig kjekt faktisk og noe jeg virkelig skal bli flinkere til når jeg er i utlandet. Ta med en liten plastlomme og sleng alle kvitteringene inni den når du kommer på hotellrommet eller hvor du nå måtte bo. Da kan du enkelt kontrollere alt når du kommer hjem, og det kan jo faktisk hende at en butikk har vært uheldig å trekke deg dobbelt, og da kan det være kjekt å ha noe å vise til når du kontakter banken.