Det begynner å murre litt i kulissene omkring Manchester United-trener van Gaal og det synes som at det er en unison stemning om at United nå må begynne å prestere – og det starter i helgen mot Liverpool i en skikkelig stormatch på lørdagen!

van Gaal begynner kanskje å merke trykket, og i går var den tidligere legendariske spissen Alan Shearer ute og fyrte løs med alle kanoner, og det var ikke småtterier som kom ut!

– Tiden er inne, det er på tide å prestere

– Det er hans jobb å sveise sammen et lag, og ett år bør være mer enn nok (for å klare det) i en klubb av Manchester Uniteds standard.

– Det går an å slippe unna med det, hvis man oppnår resultater. Men om vi tar med resultatene fra slutten av forrige sesong, har van Gaal tre seiere, tre uavgjort og fire tap i løpet av sine ti siste kamper,

Den tidligere stjernespissen sparer altså ikke på kruttet, og han vet nok litt om hva han snakker om, den godeste Shearer. Nå skal det sies at jeg er Blackburn-fan og har naturligvis et helteaktig syn på denne spilleren, og det er neimen ikke så rart. Han var jo den første spissen som scoret over 30 mål i tre sesonger på rad!

Men tilbake til saken: det er ikke bare Shearer som er kritisk mot United. Også den tidligere keeperkjempen Peter Schmeichel er misfornøyd, og trekker frem at laget har brukt over 2 milliarder kroner på spillerkjøp siden han kom.

– Å bruke mye penger er ingen garanti for å lykkes. Det går ikke å kjøpe seg til suksess.

Han sier også at om Moyes hadde gjort de samme kjøpene som van Gaal så ville skotten aldri ha overlevd de resultatene som har vært så langt. Det gjenstår å se om nederlenderen med den kjedelige notisblokka si vil klare å endre kurs og skape et attraktivt United igjen – jeg har nok mine tvil…

Tenker du på å reise over til øye og se United? Sjekk denne bloggen og begynn planleggingen.