Kredittkort er helt konge. Ferdig snakket, og dette gjelder naturligvis i de tilfeller hvor kortet brukes fornuftig, og det er det denne artikkelen handler om.

Jeg går rett på sak:

Kredittkortet er genialt hvis vi tenker på feriereisene. Chargeback er begrepet vi er ute etter her, og det innebærer at du kan få pengene tilbake fra banken hvis selgeren har gått konkurs eller ikke evner å respektere dine rettigheter som forbruker.

En annen fordel er at pengene du bruker ikke trekkes fra din bankkonto, og dette gjør det rett og slett enklere å holde kontroll på bruken av penger i ferien, jobben etc. I tillegg er det slik at når ferien er over har du god kontroll over hva det konkrete forbruket har vært på.

Er du uheldig å blir utsatt for svindel eller at kortet blir stjålet vil kredittkortselskapet være nødt til å ta regningen – vel og merke hvis du ikke har utvist grov uforstand i din bruk av kortet.

Mange kredittkort kan faktisk også tilby en reiseforsikring, men denne vil som regel kun gjelde hvis du har betalt 50% av turen eller mer med kortet ditt.

Er du riktig smart har du også sjansen til å tjene massevis av bonuspoeng hvis du legger ut for store regninger med kredittkortet ditt. Du kan for eksempel legge ut for en middag med jobben, bestille og betale gutteturreisen osv. Deretter kan du raskt og enkelt sende en Vipps-melding hvor ber om at utleggene betales tilbake. På denne måten er veien til å bli gullkunde nokså kort!

Sjekk denne teksten om kredittkort.

Noen kredittkort har også andre fordeler, som for eksempel at du kan få tilgang til flyplass-lounger rundt omkring i verden. Eurobonus vil kunne være et godt alternativ i så måte. Noen kort gir deg i tillegg en såkalt concierge-service, eller en personlig assistent, og det må man jo få lov til å si at er ganske kult!

Husk også at når du betaler med kredittkort i butikken så skal du bestandig velge den lokale valutaen, og den enkle grunnen til dette er at butikken selv bestemmer hvilken kurs det skal være på vekslingen. Betaler du da med norske kroner når du er i utlandet vil handelen bli unødvendig mye dyrere.

Ta heller ikke ut penger med kredittkortet hvis det ikke er streng nødvendig ettersom dette koster penger. Det er jo tross alt bedre å dra kortet helt gratis i tillegg til at du da kan skaffe deg bonuspoeng, rabatter, cashback etc.