Har du ennå ikke kjøpt bolig men jobber kanskje med å skaffe deg egenkapital? Da er du i samme båt som mange andre nordmenn og når myndighetene nå vurderer å stramme inn bankene muligheten til å ‘improvisere’ på dette feltet kan det virke som om at det kun er én ting som gjelder: nemlig å spinke og spare!

Egenkapitalkravet er i dag på 15% og kort fortalt dreier det seg da om at du må ha 150.000 kroner i oppsparte penger hvis du skal kjøpe en leilighet eller et hus til 1 million kroner – det dobbelte for et hus til 2 millioner kroner. Da skjønner du nok at det blir snakk om ganske betydelige summer, og det er ingen tvil om at kreativiteten for å skaffe seg penger kan være stor!

Det handler altså om å legge til side penger og det er anbefalt fra alle hold at man starter så tidlig som mulig. Er du en forelder og har klart å etablere din egen gode og romslige økonomi anbefaler jeg at du starter sparing i BSU til dine unge håpefulle så tidlig som du kan klare. Hjelp dem med å legge til side litt penger og de vil for alltid være deg evig takknemlig. Det er et viktig steg på veien å kunne være så god beredt som mulig når alvoret starter.

En BSU-konto kan være smart i så måte. Ordne deg sommerjobb og ekstrajobber når du er ungdom og sett inn så mye penger som mulig på din BSU-konto. Der kan du spare til du er 33 år og pengene som står der er øremerket til boligkjøp. Som forelder kan du også opprette BSU-konto for ditt barn etter fylte 13 år og hjelpe til med sparingen. Man kan spare tilsammen inntil 2000 kroner via BSU og med gode renter vil man der kunne skaffe seg et veldig godt utgangspunkt når boligmarkedet skal erobres.