Jeg hadde litt lyst til å bidra til noe nyttig på den store verdensveven og det første jeg har tenkt å se litt på er ett av de store spørsmålene som mange stillers seg: hvordan skrive jobbsøknad?

I linken ovenfor finner du en meget bra fremgangsmåte som i klartekst belyser hva det dreier seg om, og jeg skal bare ta et helt kjapt resymé av det som står der.

Kort fortalt starter man naturligvis prosessen med å lese annonsen nøye, og årsaken til det er at man skal kartlegge skikkelig hva det er arbeidsgiveren egentlig er ute etter? Dette er det naturligvis smart å vite ettersom det er dette som skal danne grunnlaget for hva man skal skrive i søknaden.

Du skal på en velformulert måte forklare for din potensielle arbeidsgiver hva det er med deg og dine evner som gjør at du vil passe perfekt til denne jobben, og det må jo naturligvis gjøres på en måte som ikke fremstår som hemningsløst skryt. Vær saklig og profesjonell og argumenter for dine synspunkter på en skikkelig måte.

Arbeidsgiver er heller ikke spesielt interessert i å vite så altfor mye om ditt private liv, som det også står nevnt i denne artikkelen. At du er glad i fjellturer og å lufte bikkja har bare sånn passelig interesse for mange, og noe av dette kan man nok spare til intervjusituasjonen hvis noe slikt skulle dukke opp. Tiden du har brukt på Birken er derfor ikke så ekstremt relevant, for å si det slik.

Søknaden din skal skille seg ut på en positiv måte, men det er samtidig viktig at du er forsiktig – det kommer i bunn og grunn an på hva som er jobben, og søknaden må naturligvis tilpasses stillingen.

Artikkelen sier også noe om oppbygningen av søknaden med innledning, hovedtekst og avslutning, og her er det nevnt noen små tips om hva som skal være hvor. I bunn og grunn er det hele nokså enkelt, og ved å følge de rådene som står der vil man etter all sannsynlighet kommer godt ut av det.

Det handler i alle fall om å gjøre seg sin flid med søknaden og ikke sende ut et masseprodusert eksemplar som ‘passer’ til alle stillinger. Dette vil fort bli gjennomskuet og avfeid. Har du gjort en grundig jobb med din søknad vil dette samtidig vitne om at du virkelig ønsker denne jobben – og det er ingenting en bedrift liker bedre enn dette.

Og én ting til: husk at det er viktig at du har et så lavt fravær som mulig. Det første mange arbeidsgivere kikker etter er nettopp dette! En ansatt kan være så dyktig han/hun bare vil, men hva skal en arbeidsgiver med en slik person hvis den er borte svært ofte?