Vi har altså fått en manager i en stor klubb i utlandet og da snakker jeg naturligvis om Ronny Deila i sjefsstolen i Celtic. Han hadde en tøff inngang i jobben, men nå virker det som om ting begynner å sette seg litt, og seieren i Old Firm-oppgjøret i ligacupen mot byrival og erkefiende Glasgow Rangers var naturligvis en stor fjær i hatten for Deila.

Nå er akkurat overgangsvinduet for januar stengt, og Deila har sikret seg to Dundee United spilere: Gary Mackay-Steven (24) og Stuart Armstrong (22).

ronny deila celtic

To relativt unge spillere som det skal bli spennende å se i aksjon, og jeg håper virkelig at Celtic for alvor får opp dampen og begynner å høvle ned motstanderne sine – som det faktisk er forventet at de gjør. Nå skal de også ut i Europa League mot Inter Milan, og da vil vi virkelig få se hva som bor i dette laget. Forventningene er blandede etter hva jeg kan lese på forumene, og selv om man ikke forventer seier forventer supportene at laget gjør en god figur og i hvert fall legger inn et skikkelig forsøk.

Faktum er dette: klubben og supporterne forventer ligagull, og der er de i og for seg i rute. I tillegg forventer man cupgull, og enkelte forventer suksess i Europa League. Fallhøyden er stor for Deila, i hvert fall når det gjelder innenlands-turneringene. Der skal Celtic enkelt og greit være best, og det er ikke snakk om annet.

Han har derfor få rom for feilskjær, og selv om han hadde noen slike i starten av sesongen ser det altså ut som om at ting begynner å rette på seg. Så får vi bare håpe at nysigneringene kan tilføre laget noe som gjør dem enda skarpere, og så vidt jeg vet er Deila en fan av godt og underholdende spill. Dette tar tid å innarbeide i et lag, men hvis han får tiden han trenger (samtidig som laget gjør det bra) vil han forhåpentligvis klare å utvikle et skotsk storlag som kan gjøre det godt også i Europa.

Det hadde vært svinaktig morsomt å oppleve, og hvis noen skal klare dette tror jeg så definitivt at det vil være Ronny Deila.