Jeg er litt lei av tradisjonelle ferier, det må jeg få lov til å si, og jeg spekulerer derfor i om jeg skulle prøve meg på en liten sykkelferie i år. Jeg tenker her ikke det helt store da, altså ikke Norge på tvers og i hvert fall ikke på langs, men kanskje prøvd meg på en tur rundt om i et fylke eller noe slikt. Folk har jo med seg sykkelen på påskeferie, som du kan se her, så for meg å klare det langs en sommerlig vei må da være fullt mulig!

Det er jo mange nordmenn som skal feire hjemme i år virker det som, og det skal bli faktisk bli godt å prøve seg på noe helt nytt. Jeg har to fylker som jeg har tenkt på og som jeg ønsker å utforske fra sykkelsetet. Det ene er Nordland og det andre er Sogn-og Fjordane.

Nordland kunne jeg tenkt meg å prøvd rett og slett på grunn av kystriksveien. Jeg tenker da i så fall å starte litt sør for Bodø, ved Tverlandet, og begi meg sørover etter den nevnte kystriksveien og passere Ørnes som første store stoppested. Det er masse flotte fergeturer og sjarmerende plasser nedover landsdelen der, så det er noe jeg virkelig kunne tenkt meg. Jeg er litt nasjonalromantisk av meg så dette vil jeg virkelig oppleve. Man har jo også muligheten til å kaste seg på hurtigruta en dag det er dårlig vær, men turen vil jo gå så fryktelig fort da!

Jeg er også litt i tvil om jeg skal bruke telt eller overnatte i gjestehus og lignende boliger, men dette får jeg tenke litt på. Det er jo naturligvis godt å legge seg i en myk seng på kvelden etter å ha vært hele dagen på sykkelsetet. Eller hele dagen… det er jo ikke slik jeg har tenkt å gjøre det, men at det kan bli en 5-10 mil pr. dag er noe jeg satser på.

Fylket er langt så hvor mange dager turen vil da vet jeg egentlig ikke, men jeg har muligheten til å ta det litt som det faller seg.

Det ligger an til å bli en bra sommerferie, og det spørs nok om det ikke blir Nordland i år!