Inneholder annonselenke mot Stkfinans.no

Drømmer er noe vi alle sammen har, og noen drømmer er sterkere enn andre. De varierer i størrelse og omfang, men én ting er sikkert: har en tanke, idé eller en drøm slått rot så kan det utvilsomt være vanskelig å gi slipp på dem. Vi er morsomme sånn sett, vi mennesker!

Har du en drøm?

Har du en drøm? Noen du virkelig brenner for og har lyst til å oppleve? Ja, hvem har ikke det! Hva går din drøm ut på? Hva er det som stopper deg? Min personlige erfaring er at det ofte er penger og økonomi som ligger i veien, eller rett og slett forpliktelser.

Realiser din drøm

Har du en drøm? Realiser den nå! Det er enklere enn du tror!


Kanskje hadde man en drøm når man var ung hvor man ville oppleve andre deler av verden eller noe slikt? Livet er uansett en finurlig mekanisme og før man vet ordet av det så har man kone, barn, unger, villa og bikkje – og da er ting rett og slett ikke så enkelt lenger. Det økonomiske aspektet trenger vel strengt tatt ikke å bety noe ettersom man i dag har så utrolig mange muligheter til å få tak i penger (Representativt låneeksempel: eff.rente 17,89%, 65.000 o/5 år, etabl.geb. 900, totalt 96.030.). Man er nesten nødt til selv å finne ut hvordan man skal løse disse tingene men én ting er nesten sikkert: man vil garantert angre på at man ikke gjorde det!

Nye steder, nye opplevelser

Jeg tror mange drømmer er basert på det å kunne reise bort å få oppleve nye steder. Ofte blir det slik, naturlig nok, at man går i den samme tralten hjemme i huset og i sitt vante miljø uke etter uke, år etter år. Dette kan vel kanskje føre til en viss oppgitthet og det er uten tvil ekstremt stimulerende å få oppleve noe som er helt annerledes enn det man er vant med fra før. En reise vekk kan virkelig være en slik stimulans og da er det viktig at man faktisk tar seg tid til det. Man kan enkelt, og da mener jeg enkelt, spare opp til en forholdsvis dyr tur for to i løpet av et års tid. Det finnes mange hjelpemidler som kan gjøre slik sparing helt enkelt, og det er rett og slett en automatisert sparing. Jeg mener da ikke faste trekk hver eneste måned, men mikrosparing for eksempel. Hver gang du drar kortet så kan du sette banken til å trekke av 50 kroner til en sparekonto. Verre er det ikke, og før du vet ordet av det har du spart tusenvis av kroner. En deilig langweekend eller en liten sydentur på vinteren kan gjøre mirakler for kropp og sjel.

Oppdag nye steder

Oppdag nye steder og skaff deg opplevelser for livet!

Og la du merke til én ting? Jeg skrev ‘en dyr tur for to’. For to betyr rett og slett for deg og den personen du tilbringer mest tid sammen med her i livet – altså din partner. For svarte svingende! Vi bruker så mye tid og energi på barna våre at man nesten tilintetgjør oss selv, og vet du hva? Vi fortjener for pokker en belønning for den jobben vi gjør med våre barn. Vi fortjener å få oppleve en drømmehelg sammen hvor vi bare bolser i deilig mat, opplevelser, drikke og nyte hverandres selskap uten at vi forstyrres av gnålende unger til en hver tid! Egoistisk? Mulig det, men det gir jeg blanke i. Jeg har ingen dårlig samvittighet i så måte, og det skal ingen andre som har gjort en framifrå jobb med sine unger ha heller. Det er vel fortjent!

Hva er min drøm?

Ja du, nå skal du høre: jeg har faktisk vært så heldig at jeg har hatt muligheten til å reise litt så langt i mitt liv, og jeg har vært på mange steder i Europa. Jeg nevner i fleng England, Irland, Estland, Sveits, Østerrike, Spania og Frankrike. Sverige teller vel ikke? Dog har jeg vært der også! Hotellene har vært fantastiske og jeg har virkelig fått opplevd noen helt fantastiske ting.

Dessverre, vil kanskje noen si, så elsker jeg fotball, og aller helst live. Jeg bor på en plass hvor det ikke finnes noen eliteserielag i umiddelbar nærhet og det innebærer at jeg må sette meg i bil i fire timer for å oppleve det – og det gjør jeg sjelden. Søndagskamper i Norge er noe dritt, for å si det rett ut, og sørger for at jeg nærmest aldri får se mitt lag spille live.

Men nok om det: det jeg drømmer om er å se en kamp i utlandet. Det har jeg aldri gjort, men jeg skal ikke gjøre den fellen å reise til England. For det første er det ikke noen lag der som jeg liker spesielt godt, og for det andre har jeg ikke hørt noe som helst bra om stemningen på stadionene der til de største lagene. Og for å si det slik: jeg bruker ikke pengene mine på å se Queens Park Rangers – uavhengig av hvor god stemning det er på stadion der!

Südtribune Dortmund

Den berykte Südtribune på Signal Iduna Park – Dortmund. Helt legendarisk stemning venter!

Min drøm: Å få se Borussia Dortmund på Signal Iduna Park – eller gamle Westfalen Stadion om du vil. Der vet jeg at det er god stemning og dessuten har jeg bestandig hatt et godt øye til det laget der – noe som i stor grad skyldes Herr Klopps imponerende fotballdrilling der og lagets herlige forestillinger over mange år. Deler du drømmen min, så kan du bestille billetter til Dortmunds hjemmekamper her.

Vel, drømmen er altså få oppleve denne stadionen en gang før jeg tar kvelden og tar på meg trefrakken for godt, og det er spesielt trykket fra ‘Den gule veggen’ som jeg vil føle på kroppen. Det er jo et fantastisk skue å se supporterne der utfolde seg i fri dressur, og for et fotballhjerte kan jeg ikke tro at verden noen gang vil bli den samme igjen.

Det er tribunen med navnet Südtribüne som også kalles for ‘Den Gule Veggen’, og der er det plass til intet mindre enn 24.500 tilskuere – ståplass – og trykket der skal være helt himmelsk, noe de fleste kanskje har fått med seg på TV. Jeg vet dog ikke om jeg hadde turt å bestilt billett der, hvis det i det hele tatt er mulig, men å fått hørt dem fra noen av de andre tribunene hadde vært helt magisk.

Og vet du hva det beste av alt er? Jeg var inne på nettsidene til klubben for å se etter billetter (ingenting ledig denne sesongen) og fant ut at de dyreste var på rundt 750 kroner! Du kan drømme om å få en tilsvarende billett til den prisen i England!

Så kanskje til neste år blir det en tur til Tyskland og Signal Iduna Park!

Her ser du et ‘lite’ øy fra blant annet Südtribune på Signal Iduna Park – for noen fans! Sjekk spesielt rundt 4:20 når de synger julesanger!

Så, hva kan du gjøre?

Avslutningsvis skal jeg bare komme med noen oppmuntrende ord til deg: har du en drøm? Identifiser den og skriv ned hva den er – nå med en gang! Sett deg deretter som mål at du skal gjennomføre drømmen din innen ett år. Bare slapp av, har du først ventet så lenge klarer du et år til. Deretter finner du ut hva herligheten vil koste – alt inkludert. Reise, hotell, billetter, absolutt alt må med.

Deretter er det bare å finne ut hvor mye du må spare hver måned eller hver uke for å komme i mål! Husk at du må bestille billetter i goooood tid i forveien, slik at du ikke går glipp av den store drømmen din. Og når jeg sier billetter så mener jeg ikke bare fotball, men da forestillinger, konserter, operaer og så videre.

Som jeg sa tidligere: mikrospar er genialt til dette formålet, og hvis du for eksempel trekker 50 eller 100 kroner hver gang du bruker kortet ditt så er du i mål etter meget kort tid! Husk på at 100 kroner dagen i 365 dager er 36.500 kroner, og da skulle du være sikret en rimelig feit opplevelse – uansett hvor turen måtte gå!