Det er mange som går rundt med en liten drøm om å starte sine egne hjemmesider og til det sier jeg enkelt og greit: sett i gang!

Det har aldri vært enklere enn hva det faktisk er i dag og det er liten tvil om at det utrolig morsomt å holde på med. Når man heller ikke trenger noen form for teknisk kompetanse betyr det at terskelen er enda lavere. Ved å installere wordpress på nettstedet, altså en plattform som gjør det enkelt å publisere, så kan man velge mellom utrolige mengder design – og det ser fantastisk bra ut!

Men hva skal man skrive om? Du har jo i utgangspunktet to valg: det ene er å ha en side hvor du kan skrive om generelle ting eller du kan ha en side om omhandler noe spesielt. Har man en side som omhandler noe spesielt må man passe på at man holder seg til det ettersom det er det folk forventer når de kommer innom på besøk. Skriver du for eksempel om fotball så bør du i all hovedsak holde seg til det, eller noe som i alle fall kan relateres til temaet. Dette kan være veldig spennende og gir deg muligheten til å dele med andre den store interessen du har om det bestemte temaet, mens ulempen er at du låser deg til temaet.

Velger du en bredere tilnærming til tematikk så må du huske på at velge et domenenavn som passer. Det er dumt å kalle det for fotballuniverset.com hvis du skal skrive om andre ting også. Et bred tilnærming krever at du katalogiserer innholdet ditt på en bestemt måte, og da i forhold til tema. Typisk her kan være musikk, sport, hage, fjellturer etc. Hvis du gjennomfører dette vil dine lesere lett finne frem til det de interesserer seg for, samtidig som du selv finner lett frem til innholdet du er ute etter.

Tenk nøye på hvordan nettsidene dine settes opp slik at det hele blir oversiktlig og fint – lesbarhet er viktig, og du skal også ha innholdet i fokus. Content is King heter det, og det er ikke uten grunn.