Da fikk endelig Ronny Deila sin velfortjente første triumf som manager for Glasgow Celtic og det var lørdag at Dundee United ble slått 2-0 på Hampden Park i den skotske hovedstaden.

Deila hadde jo som mange garantert har fått med seg en meget trang start som manager i en av de mest tradisjonsrike klubbene i verden, men fikk utover høste skuta skikkelig på uti vannet – med alle motorer påskrudd med retning samme vei. Det tok nok utvilsomt litt tid før prosjektet hans ble kjøpt opp av spillerne og det er tydelig at innselgingsprosessen har vært komplisert, men etter at laget begynte å spille skikkelig fortball er det flere og flere som har kastet seg på Deila-bussen.

Spesielt CL-exiten tidlig i høst var vanskelig å svelge for klubbens fans, men etter hvert har altså den blide drammenseren fått sving på sakene og The Ronny Roar har blitt en velkjent seanse etter klubbens seire. Deila løper mot hjemmefansen og gir dem en skikkelig fist pump og et et jubelbrøl – og dette er naturligvis populært blant klubbens tilhengere.

Oppladningen til cupfinalen var kanskje ikke den aller beste ettersom lagets kaptein Scott Brown ble avbildet drita kanon sittende på fortauet utenfor en strippeklubb med et stykke pizza i den ene neven. Ronny viste imidlertid storsinn og forsvarte sin kaptein ved å si at han ikke hadde gjort noe galt, og at laget hadde fri dagen etterpå. At han imidlertid spilte litt på moralen til Broonie er det vel liten tvil om og Deila poengterte også til avisen at Brown visste hvordan klubben ville fremstå.

Men nok om det: klubben har fortsatt muligheten til å vinne ytterligere to titler denne sesongen og det er da snakk om selve ligagullet og ytterligere en cup – og hvis Deila kommer i mål med dette er han nok tilgitt sin svake seriestart. Preset i Celtic er imidlertid stort ettersom klubben nærmest forvenes å vinne alt den stiller opp i på hjemmebane, og slik har det vært etter at erkerival Glasgow Rangers ble degradert til nederste nivå på grunn av økonomiske problemer.

Så jeg krysser fingrene for at Deila for fortsette sin trenergjerning, og med et kommende transfervindu til sommeren vil det bli virkelig spennnede å se hva han kan klare å få til. At vi snakker et av Europas største trenertalenter her er det ingen tvil om, og får han gudestatus i den skotske hovedstaden vil han for alltid ha en høy stjerne der – men da må man komme seg til Europa også, og dét er en skikkelig utfordring!